Održana akcija čišćenja plaže i okoliša na Preluku

Cilj akcija čišćenja zaklade MBRC The Ocean je uklanjanje otpada s obale te njegovo korištenje za proizvodnju uporabnih ili ukrasnih predmeta

Akcija čišćenja obale i plaže na riječkom Preluku održana je u sklopu globalne akcije čišćenja mora koju koordinira zaklada MBRC The Ocean iz Hamburga.

Zaklada MBRC The Ocean sa sjedištem u Hamburgu okuplja nekoliko tisuća volontera diljem svijeta, a u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner. Suorganizatori akcije bili su Grad Rijeka, udruge Obala naših unuka i Žmergo te Osnovna i Srednja waldorfska škola iz Rijeke, a potporu akciji pružila je i tvrtka Müller.

Ovo je samo jedna u nizu akcija čišćenja obale u organizaciji udruge Eko Kvarner, a prate je i redovita predavanja po školama i fakultetima. Od reciklirane plastike koja se prikupi u akcijama čišćenja izrađuju se uporabni i ukrasni predmeti, a njihovom prodajom financira se više aktivnosti, između ostalih, i nove akcije čišćenja obale.

Zaklada najveći dio svih resursa ulaže u permanentnu edukaciju učenika i studenata te njihovih učitelja, nastavnika i profesora, smatrajući kako promjenu dosadašnje paradigme u odnosu čovjeka prema okolišu prvenstveno donosi obrazovanje novih generacija.

Grad Rijeka / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER