Divovski kotač u Beču slavi 125. rođendan!

Sudjelovanjem u nagradnoj igri tijekom svibnja možete osvojiti noćenje u gondoli koja će se na jednu noć prevoriti u hotelsku sobu

Zaštitni znak Beča, Divovski kotač, ove godine slavi svoju 125. obljetnicu! Stoga posjetitelje očekuje posebna ponuda, između ostalog nova staklena atrakcija i mogućnost noćenja u jednoj od gondola.

Bečki Divovski kotač (Wiener Riesenrad), izgrađen 1897. godine povodom proslave 50. obljetnice krunidbe cara Franje Josipa, postao je zaštitnim znakom glavnog grada Austrije i simbolom svjetski poznatog zabavnog parka Prater. U trenutku izgradnje ubrajao se među najveće panoramske kotače na svijetu, a danas je najstariji. Ova nadaleko prepoznatljiva atrakcija privlači brojne posjetitelje. Sama vožnja u gondolama Divovskog kotača i spektakularan pogled na grad koji se pritom pruža čine ovu fascinantnu znamenitost nezaobilaznim iskustvom za sve posjetitelje, a postoji i poslovica koja kaže da onaj tko se nije provozao Divovskim kotačem i uživao u veličanstvenom pogledu na bečke krovove, kao da nikada nije ni bio u Beču.

  • Divovski kotač u Beču © Monsieur Sky

Dana 25. lipnja 1897. pričvršćen je posljednji vijak na ovoj atrakciji, čime je označen dovršetak gradnje, a 3. srpnja iste godine svečano je otvoren. Stoga u tom periodu ove godine posjetitelje Pratera očekuje bogat program koji spaja tradicionalno i moderno. Tako se, na primjer, tijekom predstave kazališnog ansambla mogu upoznati sa slavnim osobama iz različitih povijesnih epoha kao što su car Franjo Josip, Sigmund Freud, Romy Schneider ili Falco koje su na neki način povezane s Praterom ili Divovskim kotačem.

  • Pogled na Divovski kotač noću © Monsieur Sky

Od kraja travnja ove godine ljubitelji adrenalina mogu uživati u novoj čeličnoj atrakciji – Plattform 9, sa staklenim podom na visini od 65 metara, a ovo iskustvo dosad su imali priliku doživjeti samo njegovi graditelji 1897. godine. Osim toga, u suradnji s hotelom Superbude, koji je smješten u neposrednoj blizini bečkog Pratera, jedna od gondola bit će pretvorena u hotelsku sobu na jednu noć. Noćenje u gondoli osvojit će dobitnik na međunarodnoj nagradnoj igri koja se u svibnju provodi na društvenim mrežama.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Od 10. lipnja Budimpešta i Split ponovno povezani vlakom

Tijekom glavne turističke sezone Adria InterCity će Budimpeštu i Split povezivati tri puta tjedno, odnosno dva puta tijekom pred- i posezone. Putovanje će trajati 14 sati, a putnicima su na raspolaganju kabine za spavanje i vagon-restoran.

Dubrovnik u 2020. nije na listi nepoželjnih destinacija

Pozitivni učinci sustavnih mjera koje je lokalna samouprava Grada Dubrovnika pokrenula 2017. programom „Poštujmo grad“ prepoznati su i međunarodno među stručnom javnosti i svjetskim medijima, a u prilog tome svjedoči i britanski Independent koji u svoj članak „Where not to go in 2020“ nije uvrstio Dubrovnik.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER