Pula: Posađene sadnice hrasta crnike na pulskom Fratarskom otoku

Akcija pošumljavanja Fratarskog otoka autohtonim biljem

U utorak 14. studenog organizirana je sadnja sadnica hrasta crnike na pulskom Fratarskom otoku u svrhu pošumljavanja i stvaranja novog dijela zelene oaze otoka. Sadnja je održana u suradnji s Dječjim vrtićem Mali svijet, izvijestili su iz Grada Pule.

Akciji sadnje uz djecu DV Mali svijet u pratnji odgojiteljica, pridružio se gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić.

„Drago mi je da smo danas ovdje s našom djecom s kojom sadimo sadnice novih stabala na ovom predivnom otoku. Na ovaj način šaljemo lijepu poruku očuvanja prirode i otoka. Vjerujem da ćemo zajedno i na radost svima pomagati u zalijevanju i poticanju njihovog rasta kako bi nastavili čuvati te stvarati novu i lijepu oazu omiljenog pulskog kupališta za naše brojne građanke i građane“, poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Akciju sadnje organizirao je Grad Pula u suradnji s trgovačkim društvom Pula, usluge i upravljanje, Dječjim vrtićem Mali svijet (DV Monte Zaro i DV Veruda) te Hrvatskim šumama koje su do sada osigurale 60 sadnica hrasta crnike koje će proširiti pojas zimzelene šume na Fratarskom otoku.

Uz gradonačelnika, događaju su prisustvovali član uprave trgovačkog društva Pula - usluge i upravljanje Goran Pereša, predstavnica Hrvatskih šuma Irena Mišković te ravnateljica DV Mali svijet Tamara Pranjić.

VEZANE VIJESTI

Grad Pula će građanima podijeliti 132 stabla

Podjelom 132 stabla građanima/kama Pule te sadnjom više desetaka stabala na javnim zelenim površinama na Rivi, u Ulici starih statuta, Arsenalskoj, na Hidrobazi, u sklopu dječjih igrališta i sportskih terena, Grad Pula se i ove se godine pridružuje akciji „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Na Zemlji ima mjesta za sadnju još 1,2 bilijuna novih stabala

Vjerujete li da nam je za uzvraćanje udarca antropogenim emisijama stakleničkih plinova i posljedičnim klimatskim promjenama dovoljno samo jedno novo stablo u vašem vrtu? Nova analiza utvrdila je da bi se sadnjom dodatnih bilijun stabala uklonile godinama sakupljane količine ugljika iz atmosfere!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER