UVJETI KORIŠTENJA

Ekovjesnik.hr vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja našeg portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Ekovjesnik.hr.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Ekovjesnik.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Portal Ekovjesnik.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Ekovjesnik.hr portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal Ekovjesnik.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal Ekovjesnik.hr se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Ekovjesnik.hr portala koristite na vlastitu odgovornost te se portal Ekovjesnik.hr ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Ekovjesnik.hr portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal Ekovjesnik.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Portal Ekovjesnik.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja te ne prikuplja i ne obrađuje nikakve osobne podatke korisnika osim u slučajevima kad korisnik da privolu u skladu s važećim propisima iz područja zaštite osobnih podataka i u drugim slučajevima propisanima Zakonom.

U slučaju postojanja privole korisnika ili drugih zakonom propisanih uvjeta za prikupljanje osobnih podataka, Ekovjesnik.hr će s osobnim podacima postupati na način utvrđen važećim propisima iz područja zaštite osobnih podataka.

Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku, portal Ekovjesnik.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obveza regulirana Zakonom.

Kako bi posjet portalu Ekovjesnik.hr bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Portal Ekovjesnik.hr će zadržavati prikupljene podatke o korisnicima samo u vremenu koje je nužno za ostvarenje određene svrhe.

Također, portal Ekovjesnik.hr se koristi uslugama Google Analyticsa s ciljem da anonimnom analizom korisničkih aktivnosti dobije informaciju o zadovoljstvu korištenja našim portalom te za poboljšanje korisničkog iskustva.

U slučaju pretplate korisnika na primanje newslettera, isti dostavljamo isključivo korisnicima koji su nam dali privolu (dopuštenje) za slanje newslettera. Korisnicima pri registraciji omogućujemo dvostruku prijavu, odnosno prijavom na primanje newslettera korisnik će na svoju e-mail adresu dobiti potvrdni mail u kojem ga obavještavamo kako će se njegov e-mail koristiti za slanje povremenih obavijesti i izbora članaka s portala, na što koisnik daje svoju konačnu potvrdu.

Portal Ekovjesnik.hr se obavezuje da na čuvanje privatnosti korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Ekovjesnik.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima Ekovjesnik.hr portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Ekovjesnik.hr portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na portalu Ekovjesnik.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i lozinku. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal Ekovjesnik.hr se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način. Portal Ekovjesnik.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Portal Ekovjesnik.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu Ekovjesnik.hr ili putem dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Portal Ekovjesnik.hr zadržava pravo bez prethodne najave izmijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja portala te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Svaka promjena bit će objavljena u Uvjetima korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER