Pored rimskog Koloseja postavljena još jedna hi-tech fontana s gaziranom i negaziranom vodom

U blizini rimskog Koloseja svečano je otvorena još jedna „Kuća vode“ (Casa dell'Acqua). Nalazi se u blizini Via Sacra, na putu prema kompleksu Rimskog foruma i brežuljku Palatin, a njezinim postavljanjem obilježena je deseta obljetnica projekta kojim je tvrtka ACEA Gruppo pozvala građane i posjetitelje Vječnog Grada na odgovorno korištenje vodnih resursa te potaknula korištenje boca koje se mogu reciklirati i ponovno koristiti.

Još jedan dio obale Liesingbacha pretvoren u prirodnu oazu

Tijekom posljednjih 20 godina obnovljeni dijelovi toka Liesingbacha razvili su se u pravu zelenu oazu i riznicu biološke raznolikosti. To tek slijedi za drugu polovicu toka ovog potoka koji se obnavlja u okviru velikog projekta integrativne zaštite od poplava, odnosno preostalih 9,2 km Liesingbacha koji postupno postaje sve prirodniji, zeleniji i čistiji.

Valamar i WWF zajedno s hrvatskim ribarima štite Jadransko more

Valamar i WWF danas su predstavili postignuća zajedničke inicijative za očuvanje Jadranskog mora i poticanje održivog ribarstva koja je započela u 2023. godini, a kojom Valamar želi postići visoki udio nabave održivih morskih plodova od čak 80 posto do 2026. godine.

Slavimo Svjetski dan oceana tijekom cijele godine!

Na Svjetski dan oceana javnost se upoznaje s utjecajem ljudskog djelovanja na mora i oceane, poziva na aktivnije uključivanje u globalni pokret za zaštitu oceana te mobilizira na projektima održivog upravljanja svjetskim oceanima.

Beč je zaštićen od poplava unatoč velikim količinama vode

Dunavski otok nije samo omiljeno rekreacijsko područje Bečanki i Bečana, već štiti grad tijekom visokog vodostaja i poplava. Unatoč vodostaju od 6,38 metara, što je više nego dvostruko u odnosu na prosječnih 2,5 metara, osim zabrane kupanja i sportova na vodi u Beču nema nikakvih drugih posljedica.

Pilot projekt recikliranja kapsula za kavu produljen zbog velikog uspjeha

Kavopije u pilot regijama Gornje Austrije te okruzima Krems-Land i Schwechat prikupili su više od devet milijuna kapsula kave u samo šest mjeseci od početka provedbe projekta pokrenutog u listopadu 2023. godine. Šarene kapsule za kavu pretvaraju se u čisti aluminij ili plastiku za nove proizvode, dok se talog kave može koristiti kao organsko gnojivo, upijač ulja, bioplin ili čak za izradu novog namještaja.

Udruženim snagama u akciji prikupljanja otpada

Tvrtka cargo-partner Hrvatska u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. uspješno je organizirala značajnu inicijativu prikupljanja otpada na idiličnom šumskom području blizu Pule. Ova inicijativa, provedena 8. lipnja, poklopila se s globalnim obilježavanjem Svjetskog dana zaštite okoliša, kao inspirativan podsjetnik na zajedničku dužnost brige za okoliš i očuvanje našeg planeta.

Varšava ove jeseni dobiva najsuvremeniju remizu u regiji

Dovršava se izgradnja tramvajske remize u Annopolu, smještene u gradskoj četvrti Białołęka u sjeveroistočnom dijelu Varšave. Više od 150 niskopodnih tramvaja od ove jeseni servisirat će se u automatiziranom, ekološki prihvatljivom i najsuvremenijem objektu ove vrste u Poljskoj i ovom dijelu Europe.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER