Veleposlanstvo Francuske Republike daje stipendije za usavršavanja u području javne uprave

Raspisan je Natječaj za međunarodne programe usavršavanja na Državnom institutu za javnu upravu (INSP) u 2024. godini

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj daje stipendije za usavršavanja u području javne uprave koja nudi Državni institut za javnu upravu (Institut national du service public - INSP).

Što podrazumijevaju ovi programi usavršavanja?

Međunarodni programi usavršavanja su programi intenzivnog usavršavanja u određenom području i to u trajanju od jednog do dva tjedna. Programi se održavaju u Parizu, na francuskom ili engleskom jeziku.

Ovi programi potiču razmjenu nacionalnih iskustava. Odvijaju se u obliku konferencija, seminara, okruglih stolova, studija slučaja, simulacija i terenske nastave. Usavršavanja se ponajprije odnose na Europu i međunarodni plan i to putem komparativnog pristupa.

Kome su namijenjeni ovi programi usavršavanja?

Međunarodni programi usavršavanja posebno su namijenjeni visokim dužnosnicima stranih javnih uprava, zaposlenicima javnih tvrtki ili predstavnicima nevladinih organizacija koji se žele usavršiti u određenom području.

Koji su programi usavršavanja u ponudi u 2024. godini?

Od ukupno 16 programa usavršavanja koje u 2024. godini nudi Državni institut za javnu upravu (Institut national du service public - INSP), Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj daje stipendije samo za kandidature koje se odnose na neki od sljedećih 5 programa usavršavanja:

Međunarodni programi usavršavanja na francuskom jeziku:

  • « Femmes dirigeantes : leadership et égalité professionnelle » - u Parizu, od 4. do 8. studenog 2024.
  • « Défis et enjeux de la politique migratoire européenne et internationale » - u Parizu, od 18. do 20. studenog 2024.
  • « Lutter contre la corruption » - u Parizu, od 25. do 29. studenog 2024.

Međunarodni programi usavršavanja na engleskom jeziku:

  • « Leadership and management: transforming public administrations » - u Parizu, od 30. rujna do 4. listopada 2024.
  • « Urban management and Sustainable Development » - u Parizu, od 14. do 18. listopada 2024.

Više informacija za svaki od programa usavršavanja možete pronaći na web stranicama Državnog instituta za javnu upravu (INSP): https://insp.gouv.fr/pic-2024-fr

Kandidati moraju:

  • biti zaposlenici javne uprave ili javne tvrtke,
  • posjedovati diplomu o završenom diplomskom studiju,
  • imati najmanje tri godine radnog iskustva,
  • dobro vladati radnim jezikom odabranog programa usavršavanja (najmanje B2 razina),
  • imati potvrdu o odobrenju izostanka s posla za vrijeme trajanja programa (potvrda mora biti potpisana i ovjerena od strane kandidatu hijerarhijski nadređene osobe).

Uvjeti financiranja:

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj pokriva troškove stipendije (smještaj, prehrana, školarina). Troškove puta i javnog prijevoza pokriva polaznikov poslodavac ili sâm polaznik programa.

Prijave na natječaj do 15. travnja 2024.

1. Posjetite web stranicu INSP-a i slijedite upute za prijavu: na francuskom: https://insp.gouv.fr/modalites-inscription | na engleskom: https://insp.gouv.fr/registration-procedures

2. Odaberite željeni program na sljedećoj stranici: https://insp.gouv.fr/pic-2024-fr | Odaberite « Je m’inscris/Apply online »

3. Nakon završetka online prijave na natječaj, obavezno morate obavijestiti Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj o svojoj prijavi putem e-maila na sljedeću adresu: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr i to tako što ćete u poruci navesti program za koji ste se prijavili, a u privitku iste uključiti životopis i motivacijsko pismo (oboje na engleskom ili francuskom jeziku ovisno o jeziku na kojemu se održava željeni program).

Važno:

  • Prijave na natječaj o kojima veleposlanstvo neće biti obaviješteno do 15. travnja 2024. neće se ni razmatrati za eventualnu dodjelu stipendije.
  • Francusko veleposlanstvo dostavlja odluku izbornog povjerenstva INSP-a samo onim kandidatima koji će biti odabrani. INSP zadržava pravo otkazati svaki program usavršavanja za koji nije prijavljeno dovoljno kandidata.
  • Za sva dodatna pitanja, Vaš kontakt u Francuskom veleposlanstvu u Hrvatskoj je: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER