Radionica „Izazovi korištenja umjetne inteligencije“

Besplatna radionica, 2. lipnja od 10:00 - 13:30 sati

Kako razvijati i najbolje iskoristiti umjetnu inteligenciju u različitim područjima života i rada? Odgovor na to pitanje nudi vam besplatna online radionica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 2. lipnja 2021. od 10:00 do 13:30, u suradnji sa stručnjacima Visokog učilišta Algebra.

Kako možete sudjelovati na radionici?

Zainteresirani za edukaciju moraju se registrirati na platformi zajednoza.eu kako bi dobili jedinstvenu poveznicu za registraciju novih korisnika. Njenim korištenjem do 1. lipnja na platformi zajednoza.eu potrebno je registrirati što više novih korisnika, a deset najuspješnijih osvojit će edukaciju „Izazovi korištenja umjetne inteligencije“.

Zajednoza.eu je komunikacijska kampanja koju je pokrenuo Europski parlament kako bi potaknuo građane 27 država članica Europske unije na neposrednu razmjenu mišljenja o temama važnim za Europu. Građani se međusobno povezuju registracijom na istoimenoj paneuropskoj platformi zajednoza.eu, dostupnoj na hrvatskom jeziku. Na platformi se može raspravljati o važnim temama, ali i saznati kako se uključiti u aktivnosti koje diljem Europe organiziraju uredi Europskog parlamenta i njihovi partneri. Uredi u članicama glavne su koordinacijske točke ove kampanje, što vrijedi i za Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Sudionici edukacije dobit će potvrdu Europskog parlamenta i Algebre o uspješno dovršenom projektnom treningu o umjetnoj inteligenciji. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na: EPZagreb@europarl.europa.eu.

Nakon radionice „Izazovi korištenja umjetne inteligencije“, u suradnji s Visokim učilištem Algebra Ured će organizirati još dvije edukacije za najaktivnije korisnike platforme zajednoza.eu: „Blockhain kao faktor stabilnosti u digitalnom svijetu“ te „Moj digitalni otisak“.

Umjetna inteligencija: važnost, koristi i politika EU-a

Napredak u računalnoj snazi, dostupnost goleme količine podataka te novi algoritmi posljednjih su godina doveli do velikih otkrića u području umjetne inteligencije. Umjetna inteligencija smatra se ključnom za digitalnu transformaciju društva i postala je prioritet jednog od najvažnijih novih programa EU-a, Digitalne Europe. Digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama EU-a, a digitalna rješenja pružaju važne mogućnosti i ključna su za oporavak Europe i njezin konkurentni položaj u globalnom gospodarstvu.

planu EU-a za gospodarski oporavak od država članica se zahtijeva da namijene najmanje 20 % sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost za digitalnu tranziciju. U okviru programa ulaganja kao što je Obzor Europa koji je usmjeren na istraživanje i inovacije te Instrument za povezivanje Europe - usmjeren  na infrastrukturu - znatni se iznosi također dodjeljuju za digitalni napredak.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Digitalna Europa - novi program financiranja EU-a

Digitalna Europa novi je program financiranja vrijedan 9,2 milijarde eura kojem je cilj osigurati da svi Europljani imaju vještine i infrastrukturu potrebnu kako bi mogli u privatnom i poslovnom životu odgovoriti na ključne digitalne izazove.

Digitalna Europa - novi program financiranja EU-a

Digitalna Europa novi je program financiranja vrijedan 9,2 milijarde eura kojem je cilj osigurati da svi Europljani imaju vještine i infrastrukturu potrebnu kako bi mogli u privatnom i poslovnom životu odgovoriti na ključne digitalne izazove.

Hrvatska može postati hub za razvoj AI inovacija u zdravstvu

Hrvatskoj se pruža jedinstvena prilika da postane europski digitalni centar gdje će inovatori iz EU-a testirati svoje inovacije u razvojnoj fazi. To će značajno doprinijeti pozicioniranju Hrvatske kao zemlje otvorene inovacijama, ali i doprinijeti razvoju startupova i digitalnih tehnologija.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER