U Dubrovniku održana radionica o održivosti u turizmu

Održivost za pružatelje usluga obalnih izleta

U sklopu projekta SUSTOUR sufinanciranog iz programa COSME Europske unije, u Dubrovniku je 2. lipnja održana edukacijska radionica o održivosti u turizmu pod krilaticom „Sustainability for Shore Excursion providers“ (Održivost za pružatelje usluga obalnih izleta).

Na radionici koja je okupila brojne lokalne dionike iz sektora turizma sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, koja je naglasila važnost i potrebu ovakve vrste edukacija, posebice u gradovima kao što je Dubrovnik, a koje pridonose boljem i proaktivnijem poslovanju. 

„Zadovoljstvo mi je sudjelovati na ovoj radionici projekta SUSTOUR kojeg provodi Travelife.  Održivost postaje premisa važna za sve segmente turističkog poslovanja, stoga nas raduje što  su dvije dubrovačke agencije dionici ovog projekta zajedno sa svojim dobavljačima. Grad Dubrovnik kroz svoj program „Respect the City“ gradi održivi turizam i ovakve inicijative važne su za ukupnu održivost destinacije.“ - kazala je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

  • Fotografije: Grad Dubrovnik

Radionicu je organizirala Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), a njome je obuhvaćena obuka i predavanje svjetski priznatog lidera u promicanju održivog turizma i jednog od osnivača Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC) Nauta Kustersa.  Kroz online vježbe i grupni rad prisutnima je ovom prigodom prenio spoznaje, iskustva i praktične vještine u pogledu odgovornog, sustavnog vodstva i razvoja kompetencija u održivom poslovanju, implementaciji održivih modela i vrijednosti koje turističkim tvrtkama, turoperatorima i agencijama kojima je turizam primarna djelatnost, mogu znatno unaprijediti djelovanje i učiniti ga prepoznatljivim. 

Projekt SUSTOUR ima za cilj poticanje kapaciteta i vještina 175+ organizatora putovanja (MSP-malih i srednjih poduzeća) kroz provedbu obuke, sustava upravljanja, standarda i rješenja, što će poboljšati njihovo održivo upravljanje i učinkovitost te otvoriti nove tržišne mogućnosti. Također, kroz projekt se nastoji razviti i primijeniti metodologiju i online alat za certificiranje održivosti izleta uključivanjem dobavljača izleta, uključujući (lokalni) prijevoz, aktivnosti (npr. vožnja brodom, ronjenje, razgledanje grada), hranu i usluge vođenja.

Grad Dubrovnik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Planirate putovanje u Beč? Ovo su njegovi najbolji održivi hoteli!

Beč je zeleni grad koji svojim građanima neprestano podiže kvalitetu življenja, održiv je i stremi klimatskoj neutralnosti. Stoga ne čudi da ima moderne i održive hotele. Pojedini upadaju u uči svojom bogato ozelenjenom fasadom, drugi su zahvaljujući ekološkim tehnologijama potpuno energetski neovisni.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER