Radionica prepoznavanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja

Priroda nam nudi obilje jestive, besplatne, ukusne i nutritivno bogate hrane

S dolaskom proljeća priroda polako buja, a u njezinom bogatstvu nalazi se riznica samoniklih jestivih, zdravih i ukusnih biljaka. Neke od njih možete naučiti prepoznati na radionici koja će se održati u Sinju 13. travnja 2024.

Na ovoj praktičnoj radionici na otvorenom kroz laganu šetnju možete naučiti kako prepoznati samoniklo jestivo i ljekovito bilje te za što ih se sve može koristiti.

Radionica će se održati u organizaciji udruge Permakultura Dalmacija i to u subotu 13. travnja od 10:00 do 13:00 sati u okolici Sinja pod stručnim vodstvom Marka Cvrlje.

Marko Cvrlje je kroz aktivizam i profesionalno djelovanje već godinama angažiran u civilnom i privatnom sektoru na projektima zaštite bioraznolikosti, promocije prirodnih vrijednosti te razvoju svijesti o važnosti njihove zaštite. Trenutačno je zaposlen u udruzi Permakultura Dalmacija kao istraživač i edukator.

Broj sudionika je ograničen, a prijave su obavezne putem obrasca na sljedećoj poveznici. Ukoliko bude više prijavljenih sudionika, prednost će imati osobe s ranijom prijavom. Više detalja o lokaciji dobit ćete po primitku prijave.

VEZANE VIJESTI

Zagreb od hrvatskog Malog Beča može puno naučiti o poticanju bioraznolikosti i očuvanju pčela

Nakon što smo o pčelarstvu i pčelama u glavnom gradu Austrije razgovarali sa stručnjacima za bioraznolikost iz Grada Beča i pčelarima iz Zemaljskog pčelarskog saveza, nastavljamo s temom poticanja uzgoja medonosnih i zaštite solitarnih pčela te donosimo razgovor sa Sašom Zavrtnikom, dr. med. vet., M.Th., doktorandom na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER