Pridružite se ovogodišnjoj 16. Konferenciji o održivom razvoju u organizaciji HR PSOR-a

Konferencija o održivom razvoju već 16 godina predstavlja mjesto gdje se lokalna i međunarodna suradnja susreću sa stvarnim rješenjima

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) sa svojim partnerima okuplja međunarodne stručnjake, inovatore i lidere kako bi inicirali kolektivni dijalog i raspravu o ključnim temama u području održivosti, a ove godine s posebnim naglaskom na kružnu ekonomiju i zaštitu resursa.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) gotovo tri desetljeća promovira primjenu održivog razvoja u gospodarstvu, a jedna od najvažnijih aktivnosti koju provodi već šesnaestu godinu zaredom je Konferencija o održivom razvoju. Konferencija je jedinstveni događaj u regiji na kojem se razgovara o temama čija je implementacija preduvjet za postizanje održivog gospodarstva, a samim time i održivog društva.

Konferencija će se održati 13.  i 14. studenoga 2024. godine u Hotelu Esplanade Zagreb. Kao i svih prijašnjih godina, Konferencija je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, koji će ujedno i osobno prisustvovati, te resornih ministarstava. Također, podršku Konferenciji pruža i Europska komisija.

Ove godine naglasak će biti na kružnom gospodarstvu, prirodnim resursima i bioraznolikosti. Jedan od glavnih govornika će biti Josip Pervan iz Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (WBCSD), koji će prenijeti svoja iskustva s netom održanog COP16. 

Ove godine HR PSOR najavljuje i suradnju s Europskim klimatskim paktom, inicijativom pokrenutom od strane Europske komisije.

„Ponosni smo da je direktorica HR PSOR-a Mirjana Matešić izbrana za ambasadoricu EU klimatskog pakta te se pridružila najvećoj europskoj zajednici lidera u pogledu borbe protiv klimatskih promjena i zagovaranju održivih praksi“, ističu u HR PSOR-u.

U partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca, bit će dodijeljen 17. Hrvatski indeks održivosti – HRIO, nagrada koja se temelji na metodologiji koja kompanijama omogućuje sveobuhvatan uvid u primjenu vlastitih održivih poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih kompanija u Hrvatskoj.

Na konferenciji će sudjelovati domaći i strani stručnjaci koji će govoriti o dosezima i izazovima u području održivog razvoja te očekivanjima i trendovima u budućem razdoblju.

Za sudjelovanje na Konferenciji možete se prijaviti putem sljedeće poveznice, a za dodatne upite javite se HRPSOR timu na e-mail adresu ured@hrpsor.hr.

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

Dodijeljene nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO

Izazovi strukturne i sistematične promjene poslovanja u vremenima kad smo suočeni s posljedicama klimatske krize, koje imaju sve značajnije utjecaje na poslovne procese te odgovornosti koje imaju gospodarstvenici u kreiranju otpornih i zelenih zajednica, neke su od brojnih tema ovogodišnje 15. Konferencije o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR).

HR PSOR: Imamo priliku za temeljitu transformaciju gospodarstva i javne uprave

Na tragu nedavnog apela predsjednice Europske komisije, Ursule von der Leyen, za drugačije, održivo gospodarstvo, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) objavio je prijedlog mjera za oporavak gospodarstva prema načelima održivog razvoja. Prihvaćanjem mjera, Hrvatska bi mogla iskoristiti priliku da se transformira u predvodnicu Europske unije po pitanju održivog razvoja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER