U Čakovcu postavljeni spremnici za odlaganje otpadnog jestivog ulja

Spremnici su postavljeni na tri lokacije

Na području grada Čakovca postavljena su tri spremnika za odlaganje otpadnog jestivog ulja. Redovitu kontrolu i pražnjenje obavljat će tvrtka Bio-goriva d.o.o., a sav prikupljeni sadržaj zbrinut će se u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom, izvijestili su iz Grada Čakovca.

Spremnici za odlaganje otpadnog jestivog ulja postavljeni su u Ulici Ivana pl. Zajca 15 (pored kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada), u Ulici Nikole Pavića (iza TC Jug Mall – pored kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada) te u Ulici Aleksandra Schulteissa (prostor sajma – uz jajomat), navode u Gradu Čakovcu.

Navedene lokacije odabrane su ciljano kako bi se pokrio što veći dio grada, posebice u stambenim četvrtima s izraženijom migracijom građana. Iz Grada Čakovca napominju kako će spremnike redovito kontrolirati i prazniti davatelj usluge poduzeće Bio-goriva d.o.o., ali i kako su svi spremnici opremljeni sustavom praćenja GPS-om te kako će se sav prikupljeni sadržaj zbrinuti u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom.

Uz postavljanje novih spremnika, ovih se dana ujedno velika pozornost pridaje i kontroli poznatih ilegalnih odlagališta na administrativnom području grada koja redovito obilaze komunalni redari.

Grad Čakovec / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Stjepan Kovač: Čakovec u svemu prati europske trendove

Ako gledate nezavisna istraživanja koja se provode po Hrvatskoj uspoređujući jedinice lokalne samouprave, Čakovec je uvijek pri vrhu. Bila to zaštita okoliša, nadstandard u obrazovanju, odnos prema udrugama civilnog društva ili pak poduzetnička klima, Grad Čakovec ulazi među najuspješnije jedinice lokalne samouprave u zemlji. Uspoređujemo se, ponajprije s onima koji su na nekim područjima bolji od nas, koristeći njihova iskustva i međusobno surađujući kako bi bili što bolji.

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika za otpad

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić u utorak su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o nabavi i isporuci polupodzemnih spremnika za prikupljanje komunalnog otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER