Održivi ADVENT na Vrbanima, pridružite se!

Drukčije prakse su moguće, a tijekom blagdana možete utjecati na smanjenje količine otpada

Ekološka tržnica, razmjena odjeće, kreativne radionice i druženje će se na zagrebačkim Vrbanima održavati svake subote od 26. studenog do 17. prosinca 2022. Udruga Vestigium poziva sve građanke i građane da se pridruže stvaranju održive zajednice za budućnost!

U sklopu projekta Zajednica za budućnost udruga Vestigium (Rudeška 142, Zagreb) organizira događaje svake subote do kraja prosinca. Tako se ove subote 26. studenog, od 10 do 12 sati, održavaju ekološka tržnica, razmjena odjeće, radionica izrade adventskog vjenčića te adventski kafić s manje otpada. Ulaz na sve događaje je slobodan.

Foto: Udruga Vestigium

Ekološka tržnica podržava lokalnu ekonomiju, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša i zdravlja. Razmjenom odjeće pomaže se smanjiti količinu tekstilnog otpada, pomaže se kućni budžet te stvara modni stil kakav nećete pronaći niti u jednoj trgovini brze mode. U kafiću s manje otpada volonteri će pripremati tople napitke i kolače od namirnica kupljenih na tržnici ili u trgovinama - u rinfuzi. Za posluživanje se neće koristiti jednokratna ambalaža, čime se želi ukazati kako su drukčije prakse moguće i kako vrijeme praznika ne mora stvarati još veće količine otpada, nego što ga inače stvaramo.

Foto: Udruga Vestigium

„Kroz sve aktivnosti spajamo ljude u namjeri da nam svima život bude bolji, ljepši, kvalitetniji i da smo otporniji na sve krize koje dolaze”, kaže voditeljica projekta i predsjednica udruge Vestigium Irena Borovina.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Održiva subota na Vrbanima, pridružite se!

Ekološka tržnica, tulum razmjene odjeće i radionica popravljanja računala održat će se na zagrebačkim Vrbanima u subotu 12. studenog. Udruga Vestigium poziva sve građanke i građane da se pridruže stvaranju održive zajednice za budućnost!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER