Srpanj BEZ plastike u Art Parku 2023.

Cilj događanja jest druženje, zabava i informiranje o zagađenju otpadom od jednokratne plastike, ali i sustavnim te individualnim rješenjima za taj problem

Zelena akcija i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak 11. srpnja, od 18 sati, u parku Ribnjak pridružite edukativnim aktivnostima kampanje Srpanj bez plastike.

Ove godine aktivnost se fokusira na problematiku konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovore o tome koja su sustavna rješenja nužna kako bi se taj problem riješio. Cilj ovog događaja je informirati posjetiteljice i posjetitelji o štetnosti jednokratne plastike te educirati o rješenjima na sustavnoj, ali i osobnoj razini kako bi nakon novih saznanja imali motivaciju za djelovanje po tom pitanju. 

Ove godine koristit će se cirkuske i umjetničke metode s ciljem educiranja i podizanja svijesti. Izložba „Plastika naša svagdašnja“ pokazat će se kako bi izgledala određena umjetnička djela da su kontaminirana jednokratnom plastikom, a održat će se i artivistički performans „Žongliranje kružne ekonomije” s početkom u 19 sati te prikazati estetski zanimljiv film „Priroda: sva prava pridržana“. 

Nakon toga nastavit će se s tradicijom održavanja edukativnog kviza o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama koje nam pomažu da smanjimo, odnosno, u potpunosti izbacimo korištenje jednokratne plastike iz svakodnevnog života.

Raspored aktivnosti:

  • Izložba – Plastika naša svagdašnja - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 18.00 - 23.00 /
  • Performans Žongliranje kružne ekonomije - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 19.00 /
  • Edukativni kviz o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama - Art Park Zagreb - Park Ribnjak /19.30 - 21.00 /
  • Projekcija filma Priroda: Sva prava pridržana (Nature: all rights reserved) 23′, Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 21.15 /

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Srpanj BEZ plastike u Art Parku

Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network) i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak 13. srpnja u 17 sati na Ribnjaku pridružite različitim edukativnim aktivnostima, s ciljem druženja, zabave i informiranja o ponovnoj uporabi kao rješenju za onečišćenje plastikom.

Popij besplatnu limunadu i potpiši peticiju!

[Odgođeno zbog najave kiše!]  Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network), kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, petu godinu zaredom poziva vas da se pridružite kampanji „Srpanj bez plastike”!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER