Popij besplatnu limunadu i potpiši peticiju!

Vrijeme nam ističe, ponovno upotrijebi svoju čašu (bočicu)!

[Odgođeno zbog najave kiše!] Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network), kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, petu godinu zaredom poziva vas da se pridružite kampanji „Srpanj bez plastike”!

U četvrtak 1. srpnja u 18 sati posjetite informativni štand Zelene akcije i Zero Waste Croatia Network na Zrinjevcu, osvježite se besplatnom limunadom i ako već niste, potpišite peticiju #CommitToReuse!

Limunada će se besplatno dijeliti isključivo građanima i građankama koji sa sobom ponesu vlastiti primjerak VIŠEKRATNE! alternative jednokratnim plastičnim čašama.

Cilj kampanje je potaknuti građane i građanke da se okrenu ponovnoj uporabi kao rješenju za onečišćenje jednokratnom plastikom, a donositelje odluka na kreiranje politika koje će omogućiti brži razvoj sustava za ponovnu uporabu i otvaranje novih, zelenih radnih mjesta.

Više informacija o kampanji potražite na sljedećoj poveznici.

„Ako želimo da sustavi za ponovnu uporabu ponovno zažive, vrijeme je da počnemo razmišljati o tome kako bi oni izgledali te što možemo učiniti kako bismo ubrzali tu tranziciju“, poručuju iz Zelene akcije te vas pozivaju da to pokažete vlastitim primjerom, posjetite njihov štand i donesete svoju VIŠEKRATNU! čašu za napitke.

Na štandu vas, osim limunade i mogućnosti potpisivanja peticije, očekuju i priručnici o smanjenju nastanka otpada. 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Srpanj BEZ plastike u Art Parku 2023.

Zelena akcija i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak 11. srpnja, od 18 sati, u parku Ribnjak pridružite edukativnim aktivnostima kampanje Srpanj bez plastike.

Srpanj BEZ plastike u Art Parku

Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network) i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak 13. srpnja u 17 sati na Ribnjaku pridružite različitim edukativnim aktivnostima, s ciljem druženja, zabave i informiranja o ponovnoj uporabi kao rješenju za onečišćenje plastikom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER